Hvorfor uld?

Hvorfor uld?

Uld er et fantastisk materiale. Naturligt skabt og skænket os i rigt mål.

Uld er isolerende, fugtabsorberende og slidstærkt.

Det er nemt at holde rent, og når du putter det i varmt sæbevand, så kan du ovenikøbet krympe det til stabile tredimensionelle forme. 

For at udnytte uldens egenskaber fuldt ud skal du blot bære den direkte på huden. Altså f.eks. gå i dine uldsko uden strømper.
(Husk at uldens oprindelige formål er “tøj” til fåret.) Altså kan ulden, året rundt, holde fårets hud tør og behagelig varm. Ulden kan også komme af med fugten og varmen, og den kan holde huden fri af regnen. 

Oven i købet har naturen været så genial at smøre hvert fiber i en beskyttende fedt som kaldes lanolin, allerede når det gror ud af hårsækken. Lanolinen beskytter fiberet mod vand, snavs og lugt. Når det regner vaskes ulden ren med hjælp fra den vandskyende lanolin. En effekt vi har udnyttet i århundreder, når vi har svøbt vore børn i lanolinholdige uld-bleer, og fremstillet hudplejemidler af den samme lanolin.

I en tid, hvor vi alle er optaget af vores miljø, og søger løsninger som belaster det mindst muligt, synes vi at det giver mest mening at fremstille sit fodtøj i uld.
Det er et fornybar organisk materiale, som kan gå direkte tilbage i naturens eget kredsløb efter brug.
Det er super behageligt at gå i, og så er det let og slidstærkt.
Kombineret med en sål af naturgummi kan det bæres året rundt, både ude og inde, uden brug af plastik eller andre skadelige kunststoffer.

Derfor, synes vi at du skal vælge uld.

Om filt

Filt er ikke et bestemt materiale, men en betegnelse på linie med væv eller strik.

Filt er ofte produceret maskinelt og kan fremstilles af mange forskellige materialer eller fibre. Det kan være uldfibre, men ofte anvendes billigere materialer som f.eks. polyester.

Alle vore produkter er filtet i hånden af 100% ren naturlig uld. Det gør filten stærkere da uldfibrene ikke er så ensrettede som de er i f.eks. en maskinlavet nålefilt.

Betterfelts filt er:

  • 100% rent, naturligt og ikke karboniseret uld
  • Indeholder lanolin—naturligt vandafvisende
  • Isolerende og fugtabsorberende
  • Let at vedligeholde
  • Let og slidstærkt
  • Allergivenligt
  • Brug det direkte på huden (uden strømper)
  • Håndlavet i Nepal

Lette at vedligeholde

Da vi bruger naturlig uld, kan uldfilten 'fælde' de første dage under brug. Pluk blot de overskydene hår af, og smid dem væk. Det er de groveste og mest stride fibre som arbejder sig ud af filten, og det stopper efter nogle få dage.

Skulle dine sko blive snavsede kan du som regel børste dem rene med en klædebørste.