Om Betterfelt

Dansk Design, Nepalesisk Kunsthåndværk

Betterfelt.com er en danskejet virksomhed, stiftet af Thomas Glerup i 2007.

Idag har virksomheden yderligere 1 dansk medejer, Peter Jessen samt en Nepalesisk partner Sabina Matangi. Alle vore produkter er dansk designede og produceret i hånden på vores eget værksted i Kathmandu, Nepal.

Vi startede med at producere uldhjemmesko, fordi det ganske enkelt er et fantastisk godt produkt, som mange kunder kalder for: "stærkt vanedannende".

"Hemmeligheden" er at vi bruger ren naturlig uld som stadig indeholder lanolin.

Uld kan optage suverænt mere fugt end andre tekstiler. Helt op til en trediedel af sin egen vægt. Til sammenligning kan en nylonskjorte optage 3%. Lanolinen beskytter hvert enkelt fiber mod snavs og lugt.

Thomas Glerup har arbejdet med uldfilt i snart 2 årtier, og var medstifter af virksomheden A/S glerups.dk, som stadig drives af familien.

De enkle designs og den stadige udvikling af de komfortable uldsko, har ført til andre produkter i håndfiltet uld, og idag præsenter betterfelt.com et omfattende produktudvalg.

Fælles for alle designs er dog den danske tradition for enkelthed og praktisk anvendelse.

Den største gave ved at rejse er, at man ser sit eget land ude fra...

Som dansker, er det måske først da, vi ser hvor godt vi faktisk har det i Danmark, og hvor mange goder vi tager for en selvfølge. Tag over hovedet, varm mad hver dag, tøj på kroppen og et job er basale goder som man ikke kan forvente i et land som Nepal hvor Thomas Glerup i 2006 etablerede sit værksted.

Idag beskæftiger værkstedet mere end 40 lokale kvinder.

Idéen var at producere sine egne designs af håndfiltede uld-produkter i en kvalitet og en kvantitet som kunne eksporteres til de vestlige markeder, og således skabe en bæredygtig kommerciel virksomhed til gavn og glæde for både ansatte og ejere.

Nu, ti år senere, har han med sine nepalesiske medarbejdere bevist, at man sammen kan skabe sig en tilværelse, selv om man starter fra ingenting.

Thomas Glerup er ikke noget religiøst menneske. Han er ikke engang noget særligt fromt menneske. Faktisk plejer Thomas Glerup at spøge med, at han lever af at udnytte fattige nepalesiske kvinder.

Det gør han dog med stolthed, for han mener at vi alle, som ham, burde tjene penge på vores u-landsbistand. Thomas Glerup mener nemlig, at hans virksomhed, udover at være en god forretning for ham selv, er den mest værdige, mest direkte og mest effektive form for u-landsbistand der findes.

Betterfelt.com har nu i flere år skabt bæredygtig beskæftigelse, og tilført Nepal både kapital og viden. Og, du kan hjælpe os med at skabe endnu mere arbejde og udvikling i landet.

Hver gang du køber et par uldsko, har du f.eks. betalt for en halv dags arbejde til en medarbejder på værkstedet.

Husk! Du handler Fair Trade i Betterfelt.com

 
Med venlig hilsen,
 
Thomas Glerup
 
 
 
Grundlægger
 
 

Vores vision

Betterfelt.com vil udvikle sig til en virksomhed i konstant omstilling, som primært drives gennem selvstændige og motiverede medarbejderes indsats.

We will do this by creating an organization where every employee takes responsibility for their own role and effort and thus also for its own profit.

  1. Vi vil arbejde i respekt for vores omgivelser og vores fag.
  2. Vi vil udvise troværdighed, kreativitet og åbenhed.
  3. Vi vil servicere vores kunder ud fra højeste mål om at holde ord og med udgangspunkt i kundens behov.
  4. Vi vil konstant arbejde på at udvikle vore produkter og produktionsapparat til det bedst mulige.
  5. Vi vil være opmærksomme på nye ideer, fremmede kulturer og mennesker.
  6. Samtidig vil vi være loyale mod vores eget fundament.

Betterfelt Welfare Nepal

På trods af at Betterfelt.com allerede har formuleret en vision, som klart fortæller alle sine medarbejdere hvilken virksomhed de arbejder i, erkender vi, at levevilkårene og mulighederne for ufaglærte og kvindelige arbejdere i Nepal er mere begrænsede end de er i resten af Verden.

Derfor anerkender vi også behovet for ekstra hjælp til vore medarbejdere i visse aspekter af tilværelsen, selv om en sådan hjælp sjældent anses for at være arbejdsgiverens ansvar. Derfor har vi betalt skolegang for vore medarbejderes børn siden 2013. Det vil sige, at alle medarbejdere har fået et kontant tilskud til hvert barn, som kan betale det der svarer til vores folkeskole.

Men, ikke bare børnene skal uddannes. Vi har som arbejdsgivere brug for uddannet personale, og ikke mindst engelsktalende personale, så vi kan kommunikere med hele personalet og ikke kun ledelsen. Derfor har vi tilbudt gratis engelskundervisning til alle ansatte. Til de som ikke kan læse og skrive, tilbyder vi naturligvis undervisning i disse færdigheder først.

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem